top of page

Vajinismus Tanımı-Vajinismus Nedir ?

Toplumumuzda çok sık karşılaşılan Vajinismus (Kadınlarda cinsel ilişkiye girememe durumu) , kadınların cinsel birleşme yaşamasına izin vermeyen ,vajina kaslarının istem dışı kasılmasıyla ve vajina yolunu kapamasıyla tanımlanan bir refleks durumudur. Vajinal kasılmaların daha az olduğu durumlarda ,cinsel birleşme bir dereceye kadar yaşanabilir ancak kadın vajina kaslarının kasılması sebebiyle ağrı ve acı duyabilir.


Bu vajinal ve bedensel kasılmalar tamamen kadının kontrolü dışında olur. Vajinanın girişindeki kasların kasılmasının yanısıra, tüm vücutta bir kasılma, endişe, korku ve panik hali olur ve kadın ilişkiyi reddederek bacaklarını sıkıca kapatır ve cinsel ilişkiye izin veremez duruma gelir.



Birincil vajinismus, İlk cinsel ilişki denemesi ile birlikte başlayan vajinismus problemidir.Cinsel ilişki gerçekleştirilememiştir. Vajinismusu tecrübe eden kadınlar cinsel penetrasyona imkânsız gözüyle bakarlar.



İkincil vajinismus , Öncesinde sağlıklı bir cinsel hayatı olmasına rağmen sonradan kötü bir cinsel deneyim (tecavüz, taciz) veya genital muayene, doğum, kürtaj veya düşük hikayesine bağlı vajinismus gelişmesidir. İkincil Vajinismus yaşayan kadınların bu durum öncesinde genellikle normal sayılabilecek bir cinsel yaşamı olmuştur.




 

EMPATİ İZMİR PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

CİNSEL TERAPİ MERKEZİ

VAJİNİSMUS TEDAVİSİ

İzmir Vajinismus Tedavi
Vajinismus
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page