top of page

Vajinismus Yaşayan Kadının Psikolojik Durumu

Vajinismus yaşayan kadınların ortak belli bir takım kişilik özellikleri bulunmaktadır. Vajinismus yaşayan kadınlar genellikle; öfkelerini bastıran,onaya ihtiyaç duyan,kötümser düşünen ve kaygılı,temkinli,kurallara bağlı,genele nazaran daha ailelerine bağlı ve çocuksu,çatışma ve sorun yaşamak istemeyen,cinsellik konusunda tabuları olabilen kadınlardır. Vajinismus vakalarında "iyi kız sendromu" olarak adlandırılan; okul hayatında başarılı,ebeveynleri ile hiçbir ciddi çatışması olmayan,edilgen,itaatkar,boyun eğen,yumuşak başlı olma özelliklerine oldukça sık rastlanmaktadır.

Vajinismus problemi, kadınların cinsel yaşamını olumsuz etkilemekle birlikte, vajinismus aynı zamanda sosyal hayatı ve iş hayatını da etkileyen bir probleme dönüşebilir. Kişinin kendine özgüveni azalır, sosyal ilişkileri zayıflar ve zamanla diğer problemleri de büyüyerek çözülemez bir hal alır. Vajinismus problemi çoğu zaman hem kadını hem erkek partneri depresyon sürecine kadar götürebilmektedir. Vajinismus yüzünden umutsuzluk yaşayan çiftler duygusal enerjilerini kaybedebilir, kendi kabuklarına çekilebilirler.Zaman içinde sınırlı cinsel paylaşımlarında da isteksizlik sebebi ile azalma yaşanır.

Vajinismus yaşayan kadınlar kendilerinde hayal kırıklığı yaratan bu durum sebebi ile kendilerini eşlerine karşı suçlu hissedebilir,duruma karşı yaşadıkları umutsuzluk ve öfke sebebi ile bu olumsuz duyguları dolaylı olarak eşlerine ve çevrelerine yansıtabilirler. Vajinismusa karşı eşler her ne kadar anlayışlı ve sabırlı da davransa, evlilik ilişkilerinde yaşanan güncel ufak tefek sıkıntılar dahi bastırılmış olumsuz duygular sebebi ile büyük tarışmalara neden olabilir.


İzmir Vajinismus Tedavi
Vajinismus
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page