top of page

Vajinismus Yaşayan Kadınların Eşleri

Vajinismus vakalarında, Vajinismus sorunu yaşayan kadınların eşlerinin, reddedilme ve tatminkâr olmayan bir cinsellik ve yakınlaşma sürecine uyum gösterebilmek adına zaman geçtikçe artan bir pasif karakter görüntüsü sergiledikleri gözlemlenen bir durumdur.


Vajinismus sorunu yaşayan kadınların eşleri ; istenmedikleri, sevilmedikleri ve hatta reddedildikleri duygularına kapılabilmektedirler. Bu olumsuz duygular zaman içinde erkekte sertleşme yetersizliğinin ve erken boşalmanın ortaya çıkmasına ve cinsel isteksizliğe yol açabilmektedir. Vajinismus sorunu yaşayan kadının eşi umutsuzluk içerisinde eşini anlamaya çalışır ancak ne yapması gerektiği konusunda fikri yoktur.


Bazen erkek, kendisinin elinden geleni yaptığını, ancak karısının sorunun üstesinden gelmek için çaba göstermediğini düşünebilir. Vajinismus sebebi ile her defasında reddedildiği için de kendini işine vererek, kendince ev ve zihin karmaşasından uzaklaşmayı tercih eder.


Vajinismus vakalarında ,eşinden cinsellik talebinde bulunmak ,erkeğe kendini suçlu hissettirebilir ve bu durum zaman içinde öfkeye dönebilir.Suçluluk ve öfke duyguları çiftlerin birbirlerinden uzaklaşmasına sebep olur.Çocuk sahibi olma planları ertelenir ve erkek zaman içinde evlilik geleceğinin ne olacağına dair umutsuzluk ve korkuya kapılabilir.Evlilik giderek yıpranır.


Erkek partnerler ,eşleri ile aralarında olan bu durumu eşlerini üzmemek için kimseye söyleyemez ,hem kendileri hem eşleri adına bastıırlmış bir içerleme ve üzgünlük duygusu ile yaşarlar.


Erkeklerin, vajinismusun bir kadının seksten uzak durmak için kasıtlı olarak neden olduğu bir şey olmadığını anlamaları önemlidir. Vajinismus probleminin ,gün geçtikçe eşler arasındaki duygusal bağı da etkisi altına almaması için vajinismus tedavisine zaman geçirilmeden başlanması oldukça önemlidir.


 

EMPATİ İZMİR PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

CİNSEL TERAPİ MERKEZİ

İZMİR VAJİNİSMUS TEDAVİSİ

İzmir Vajinismus Tedavi
Vajinismus
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page